Etusivu
Yritys
laadunvalvonta
Tuotanto
Innovaatiot
Tuulettuva Sandwich
Taiter-pistoansas
Kohteet ja mallit
Yhteystiedot

TAITER-PISTOANSAS

Taiter-pistoansas

Uusi innovaatio parantaa elementtien lämmöneristävyyttä sekä nopeuttaa ja helpottaa merkittävästi niiden kokoamista tehtaalla. Elementin sisä- ja ulkokuoren sitomiseen käytettävä uusi ansasmalli yksinkertaisesti painetaan eristeen läpi elementtien valmistusvaiheessa. Taiter-pistoansaalla vastataan tiukentuvien energiatehokkuusmääräysten sekä matalaenergiarakentamisen haasteisiin. Ansaat sitovat elementin sisä- ja ulkokuoren toisiinsa.

Seinäelementin energiatehokkuuden kannalta merkittävää innovaatiossa on se, ettei uusi pistoansas jätä eristelevyjen väliin saumarakoja, jotka olisi tiivistettävä erikseen eristevaahdolla. Näin betonielementin lämmöneristävyys paranee ja samalla elementtien valmistus tehtaalla nopeutuu, kun yksi työvaihe jää pois. Pistoansaan poikkileikkauspinta on puolestaan yleisesti käytössä olevaa diagonaaliansasta pienempi, jolloin myös lämmön virtaus ansasta myöten ulospäin vähenee ja kylmäsilta pienenee.

Taiter-ansas on kehitetty erityisesti kovia eristemateriaaleja, kuten polyuretaania silmällä pitäen. Näitä eristeitä käyttämällä elementeistä saadaan entistä ohuempia.